Izrada sajtova

Izrada sajta ili Veb dizajn

Vrste sajtova


Izrada sajtova obuhvata dve vrste, odnosno osnovna podela sajtova jeste na stacionarne i dinamičke. Stacionarni sajtovi uvek imaju isti sadržaj dok dinamčki svoj sadržaj na stranici menjaju zavisno od parametara. Sledeća podela je na one koji imaju CMS administraciju i one koji je nemaju.

Sajtovi koji poseduju sistem za upravljanje sadržajem kao što je i ovaj sajt na kome se nalazite su veoma zastupljeni ali imaju svojih mana i prednosti. Bogat sadržaj jeste na njihovoj srani, ali glomazan kod koji ih nosi, mnoštvo dodatnih elemenata u vidu dodataka(plugins) svakako utiču na njihovu sporost ili tromost i imaju negativan uticaj na SEO. Opet idealni su kada Vam je neophodno da često dodajete ili menjate postojeći sadržaj, jer kod stacionarnih to mora da se radi isključivo u kodu i odigrava se na nivou programiranja. Mi izrađujemo CMS sajtove na WordPress platformi. Ova vrsta sajtova je skuplja varijanta kada je broj stranica mali.

Višestranični sajtovi su najzastupljeniji na internetu pre svega zbog svoje učinkovitosti i praktičnosti. Naravno neophodno je izvršiti dobru podelu sadržaja kako bi se olakšalo posetiocima i pretraživačima da pronađu ono što traže. Ovakvi sajtovi imaju najbolji uticaj na SEO. Preglednost je veoma bitna kako bi posetioci dobili pravu informaciju i pročitali samo ono što ih zanima. U tu svrhu se koristi prikrivanje sadržaja čije otvaranje se inicira prema potrebi. Izuzetno bitna karakteristika ovih sajtova jeste meni koji korisniku mora biti raspoloživ tako da obično prati listanje sadržaja. Izrada sajta u modernom dizajnu mora ispuniti sve navedene uslove.

Veb dizajn obuhvata i jednostračnine sajtove. Oni su relativno neka novina, mada i oni već postoje dugi niz godina. Jednostavno pojavili su se iz praktičnoh razloga, kreirala ih je želja da se predstavi jedan proizvod, da sam taj proizvod dobije svoj domen, svoju stranicu i tako postane istaknut na mreži. Kasnije se ovaj model raširio i na kompanije s obzirom da je uvršten i meni koji vodi po segmentima stranice. Upravo od tih segmenata ili modula, naravno i količine materijala, zavisi i cena izrade ovakvih sajtova. Jednostranični sajtovi ne sadrže veliku količinu materijala jer to za njih može postati kontraproduktivno: sporo se učitavaju, teški su za pregled itd. Kada je SEO u pitanju imaju učinkovitost za specifične pretrage, kod uopštenih višestranični sajtovi imaju prednost.

Pouzdan

Proces rada


Tehnologija izrade obavezno značajno utiče na konačan proizvod kada su sajtovi u pitanju. Naš proces rada garantuje proveren kvalitet i besprekornu funkcionalnost napravljenog sajta. Posebna pažnja je posvećena testiranjima kako komponenti, stranica, tako i sajta u celini i to je garancija dobrog kvaliteta i visoke funkcionalnosti.

1
Planiranje
x

Planiranje obuhvata prikupljanje materijala za izradu i dogovor sa klijentom oko detalja i karakteristika budućeg sajta.

2
Idejno rešenje
x

Idejno rešenje je produkt prethodnog koraka i faza u kojoj se konstruišu algoritam i kostur budućeg sajta.

3
Izrada
x

Izrada je faza u kojoj se sve komponente sklapaju u celinu, vrši njihovo testiranje kao zasebnih delova i funkcionalnosti kao celine.

4
Prezentacija
x

Nakon što je sajt završen i prošao sva testiranja sledi prezentacija naručiocu na kojoj je moguće izvršiti sitne korekcije nakon čega sajt biva pušten u rad.

Hosting & Domeni

Hosting


Hosting je mesto na internetu gde će se fizički nalaziti Vaš sajt. Dakle to je server koji će ugostiti Vaš sajt odnosno pružiti Vam uslugu hostinga. Bez hostinga nije moguće imati sajt. Hosting se obično iznajmljuje od provajdera i plaća se mesečno ili godišnje zavisno od paketa.
Bitni elementi svakog hostinga su pre svega brzina, zatim količina protoka podataka, SSL, bekap i održavanje od strane provajdera, Cpanel(administracija), mejl sistem, broj baza podataka. Od raspoloživosti ovih elemenata zavisi i cena. Međutim važna napomena je da domaći provajderi ne dozvoljavaju kontakt forme na deljenim serverima gde se najčešće i zakupljuje hosting. Deljeni server je onaj server koji sadrži više klijenata odnosno sajtova, a ima samo jednu IP adresu. Naravno uvek je moćnije i bolje kada imate svoj server i zasebnu IP adresu za sajt ali to dosta košta.
Dakle da bi Vaš sajt bio vidljiv na internetu i da bi ga ljudi mogli pronaći neophodno je pre svega da bude negde postavljеn i u tu svrhu se koristi hosting. Od domaćih provajdera tu su Eunethosting(SBB), WebGlobe, Loopia... itd. Od stranih Godaddy, Hostgator, Bluehost.

Domeni


Ako bi hosting bio soba u hotelu, onda bi domen bio broj te sobe, dok bi ekstenzija domena bila naziv hotela. Dakle, lako zaključujete da je domen adresa na kojoj se nalazi Vaš sajt. Danas njegova uloga nije više presudna kao što je bila na početku internet ere, ali svakako ima značaj. Dok se pretraživanje nije vršilo po sadržaju odvijalo se po domenima, a danas to nije više slučaj. Ipak domen pre svega ima praktičnu ulogu, a to je da asocira na Vaš biznis, Vas lično ili sadržaj Vašeg sajta. Značajno je povećan i broj ekstenzija u odnosu na početak i one su počele da uzimaju ulogu označavanja biznisa, delatnosti ili profesije.
U osnovi domeni se dele na nacionalne i internacionalne. Postoji više razlika između njih, ali bitna je da će pretraživač u nacionalnom saobraćaju prvo tražiti odgovor na zadati upit. To ne znači da neće prikazati i rezultate sa internacionalnog polja. S druge strane jedan sajt može imati više domena ali samo jedan ostaje glavni. Ostali samo preusmeravaju na njega s tim da mogu biti i alias, odnosno preuzeti ulogu domena: sajt vidite kao da je na tom domenu dok domen koji samo preusmerava ne biva prikazan već se otvara glavni domen. U svakom slučaju pretraživač će prikazati najčešće rezultat na glavnom domenu osim ako nije u pitanju različit jezik gde će prikazati rezultat na jeziku na kom je postavljen upit.

Svaki domen može imati mnoštvo poddomena koji opet mogu obraditi različite oblasti. Na poddomenu se može postaviti i zaseban sajt, takođe i graditi SEO. Primer je naš Kalkulator za obračun plate koji se nalazi upravo na poddomenu i zarađuje popularnost kako za sebe tako i za domen.
Svakako ukoliko poslujete na našem tržištu mudro je uzeti nacionalni domen .rs, co.rs za kompanije, org.rs za organizacije, edu.rs za obrazovne ustanove, in.rs za fizička lica ili individualce. S obzirom da fizičko lice može obavljati delatnost i na takvom domenu se može postaviti poslovni sajt ali samo pod tim uslovom. Na primer pevač može imati upravo sajt na in.rs. postoje i ćirilični domeni, naravno tu su i dobro poznati internacionalni .com, .org, .edu, .info, .net i mnogi drugi. Postoje naravno i vladini domeni gov.rs u slučaju naše zemlje.
Zaključićemo da je domen važan element, ima bitnu ulogu, ali njegov izbor ne mora biti presudan za plasman Vašeg sajta ili biznisa. Kada je proizvod u pitanju onda je značaj domena daleko veći i bitno je da se poklapa sa nazivom proizvoda.
Domeni se takođe zakupljuju kod provajdera kao i hosting. Registar domena je baza svih domena i prilikom registracije odnosno zakupljivanja domen se upisuje u ovu bazu koja obezbeđuje određenu infrastrukturu koja opet omogućava da taj domen funkcioniše i kasnije bude postavljen na neku od IP adresa DNS. Domaći registar domena kako latiničnih tako i ćiriličnih je RNIDS, dok je globalni registar ICANN. Ukoliko se ne pridržavate pravila i propisa, domen Vam može biti i oduzet bez povraćaja naknade. Bitno je da su Vaši podaci u registru tačni i ažurni u svakom trenutku.

Izrada sajtova - domen & hosting


Kada je u pitanju izrada sajtova mi Vam nudimo po pitanju domena i hostinga više mogućnosti. Možete ih sami obezbediti kod nekog od provajdera ili ih možda već imate u okviru neke pretplate na internet, nekog od poslovnih paketa, kao što i mi nudimo mogućnost i da Vam ih obezbedimo s tim da se ta usluga posebno naplaćuje u visini jednog serviserskog radnog sata. Možemo ih zakupiti i onlajn sa Vašeg računara u Vaše ime ili ih možete obezbediti preko nas. Napominjemo da je uvek bolja varijanta ukoliko ne uzimate kasnije i uslugu održavanja sajta da se domen i hosting ipak zakupe preko računa Vaše firme, dakle izvršite uplatu po fakturi samog provajdera i kasnije Vas provajder obaveštava o isteku i daljem produživanju pretplata.
Nakon što se obezbede domen i hosting i izradi sajt neophodno je postaviti sajt na server i izvršiti osnovna podešavanja servera, između ostalog i otvaranje mejlova na Vašem domenu, što se takođe tarifira u visini jednog radnog sata za do 15 poštanskih sandučića. Ukoliko ih ima više sračunaćemo Vam cenu. U tu cenu ne ulazi podešavanje mejl klijenata na Vašim računarima, već se to posebno tarifira prema važećem cenovniku. Neki provajderi tu vrstu mejl adresa nazivaju profesionalnim i izdižu ih iznad Gmail-a, Yahoo-a i sličnih poštanskih provajdera. Suština je da se Vaš mejl server nalazi na šerovanom, deljenom hostingu i ne može biti ni pouzdaniji, ni brži, ni kvalitetniji od profesionalnih servera koji služe isključivo toj nameni. Sam vebklijent izgleda daleko siromašnije od mogućnosti Gmail-a i sličnih. S druge strane na računaru ili u telefonu na isti način primate poštu ali u mnogome zavisite od deljenog servera i samog hosting provajdera gde se sandučići fizički i nalaze. Naša preporuka je u Gmail kao najpouzdaniji mejl servis. Postoji i plaćena varijanta koja preuzima Vaš domen i onda to dobija stvarni oblik profesionalnog mejla odnosno adrese.

Troškovi i cena izrade sajta


Izrada sajtova je kompleksan posao i u zavisnosti od njegove složenosti raste i cena izrade. Ne može se definisati neka tipska cena za sajtove jer cilj je da oni budu unikatni, potpuno razliiti, što opet znači da će stranice sadržati različite module i različit broj modula. Ni pomenuti moduli nisu uvek standardni, tipski, već možemo i kreirati prema potrebi neki od modula što takođe uvećava cenu. Cena se formira prilikom iznošenja Vaših želja i zahteva.
Osnovne dve stvari koje pozitivno ili negativno utiču na cenu izrade jesu tekstovi i fotografije, zatim i video materijal. Svaka fotografija se mora obraditi da bi mogla da se postavi na sajt i to usložnjava proces izrade. Pet fotografija po stranici i jedan video, kod galerije 12 fotografija, ulaze u osnovnu cenu stranice, a svaka preko toga se dodatno naplaćuje. Fotografije se mogu naručiti i od profesionalnog fotografa ili se kupiti na nekoj od berzi. Izrada loga za sajt, ukoliko ga nemate se naplaćuje posebno.

Međutim Čip Servis studio Vam može ponuditi i onu najjednostavniju varijantu jednostraničnog sajta čija izrada košta svega 50€ u dinarskoj protivvrednosti. Za takav sajt je neophodno da dostavite ispravno napisan tekst u elektronskom obliku kako bi mogao lako da se kopira i ubaci na stranicu sajta. Ukoliko nemate tekst, odnosno želite kopivrajting uslugu to se dodatno naplaćuje. Primer ovakvog sajta je KM Konsalting.

Vrsta - izgled sajtaOkvirna cena
Jednostavan jednostranični50€
Jednostračni100€ +
Višestranični stacionarni 100 - 200€
CMS sajtovi200€ +
Prodavnica300€+
CMS skrpite100€ - 300€

U gornjoj tabeli vidite samo neke informativne, okvirne cene ili ih možemo nazvati uobičajenim. Na primer višestranični sajt je sastavljen obično iz 4 stranice: naslovne, stranice usluga ili proizvoda, galerije i kontakt stranice i to obično izađe do 200€. Međutim višejezični sajtovi i uopšte neki obimniji sajtovi sa većim brojem stranica od navedenog primera i koštaju više.
Kada su u pitanju CMS sajtovi, postavka ovog sajta, osnovna skripta sa svim dodacima koji je prate iznosi oko 200€. Zatim se na takvom sajtu grade stranice i postovi čija izrada je jeftinija od izrade stranica stacionarnih sajtova. CMS skripte su tematske sajtovi koji obrađuju neki segment, na primer onlajn zakazivanje termina. Znači zakazivanje termina spada u potpuno zasebnu celinu odnosno sajt, koji ima svoj administrativni upravljački deo.
Dakle za svaki sajt se formira njegova, specifična cena. U donjoj tabeli možete informativno videti šta se sve računa, odnosno uračunava u cenu izrade sajtova.

NazivStacionarniCMS
Usluga pomoći pri zakupu domena i hostinga1 serviserski radni sat1 serviserski radni sat
Usluga postavljanja na server - podešavanje servera do 15 Mbox1 serviserski radni sat1 serviserski radni sat
Idejno rešenje6000din24000din
Stranica sajta2 programerska radna sata1 programerski radni sat
Post(blog) na sajtunema1500din
1 fotografija300din300din
1 video (postavka na sajt)500din500din
1 video(kreiranje)1 serviserski radni sat1 serviserski radni sat
Kopivrajting A4 stranica1 programerski radni sat1 programerski radni sat
Prevođenjepo ceni prevodiocapo ceni prevodioca
Fotografisanjepo ceni fotografapo ceni fotografa
25 fotografija sa lux berze95 USD95 USD
20 fotografija sa std berze50 USD50 USD
50 fotografija sa std berze90 USD90 USD

Kako izabrati pravu vrstu sajta


Sajt birate prema Vašim potrebama, ličnim ili profesionalnim. Ako Vam je potrebno samo da postojite na internetu onda Vam posao završava stacionarni sajt. Stacionarni sajtovi ne zahtevaju održavanje, mogu stajati godinama i potpuno funkcionisati, plaćate samo hosting i domen provajderu. Nasuprot njima CMS sajtovi zavise od same skripte na kojoj su postavljeni, u našem slučaju WordPress. WordPress se stalno nadograđuje između ostalog i iz bezbednosnih razloga jer takve skripte su ranjive na napade. Slično je i sa dodacima(plugin) koji se kače na tu skriptu kako bi omogućili posebne funkcije ili bile čitavi moduli na stranicama.

Ukoliko imate potrebu da vodite blog ili publikujete povremeno, možda i stalno, svakodnevno neki materijal na svom sajtu, onda ne možete bez CMS sajta. Razlika između CMS i stacionarnog sajta je i u ažuriranju sadržaja jer kod stacionarnog to se mora raditi iz koda direktno što nije moguće bez poznavanja programskih jezika, dok kod sajtova sa administracijom sadržaj se može dodavati iz pozadine slično kao pisanje postova na društvenim mrežama. Konačno, izbor zavisi i od veličine sajta, glomazni sajtovi su jeftiniji u okviru CMS skripte, međutim traže održavanje, pa ko ne plati na mostu, plati na ćurpiji. Kod stacionarnih sajtova održavanje nije neophodno, međutim može se dogoditi kod CMS sajtova da se mora izvršiti i neka izmena u kodu zbog na primer nadogradnje WordPressa i onda to svakako korisnik ili poslužilac bez programera nije u mogućnosti da uradi.
Višejezični sajt može u obe varijante, ali kod stacionarnih je zbog SEO veoma bitno da se ispravno podese sve stranice i pažljivo uspostavi hijerarhija u čemu smo mi vešti.

Što se tiče izbora na relaciji jednostranični ili višestranični sajt, to zavisi od vrste posla koji sajt reklamira. Ako je u pitanju jedan proizvod onda je bolja varijanta jednostranični sajt. U svakom slučaju kada iznesete Vaše potrebe mi ćemo ih uobličiti u za Vas najbolje i najpraktičnije rešenje. Naravno moguća je i kombinacija stacionarnog sajta i CMS modula na njemu, na primer želite da objavljujete na jednoj od strana vesti. Onda postavimo CMS skriptu samo za tu svrhu, ona bude jednostavna, uklopi se u sajt i ne traži neko održavanje ukoliko je pravilno koristite.

Održavanje sajtova

Održavanje sajtova je još jedna podoblast u lepezi usluga koje nudi Čip Servis, a svrstavaju se pod izradu sajtova. Održavanje sajtova je nešto što kod stacionarnih sajtova nije neophodno ali može značajno podići kvalitet Vašeg prezentovanja u internet svetu. Jedna od osnovnih funkcija ove oblasti jeste pravljenje rezervnih kopija, odnosno oporavak nakon pada koji je obično posledica napada nekada ciljanog baš na Vaš sajt, nekada opšteg na servere gde se sajt nalazi. Ponekada do problem dođe i zbog samog provajdera kada vrši izmene u paketu usluga koje pruža ili napravi neku od grešaka u podešavanju servera.
Česta potreba klijenata jeste briga o poštanskim sandučićima čija adresa je na Vašem domenu. Potrebno je otvoriti ili zatvoriti nalog, ograničiti pristup, količinu prostora i slično.
Za razliku od stacionarnih CMS sajtovi bi morali da imaju održavanje. Način na koji su sagrađeni jednostavno to iziskuje, počev od bazne skripte pa sve do dodataka kojima se ona nadograđuje. S obzirom da je u pitanju sajt koji često menja svoj sadržaj i koristi SQL bazu podataka pravljenje rezervnih kopija je nešto složenije i obavezno ukoliko ne želite da izgubite sadržaj koji ste postavili na svoj sajt. U održavanje spada i prilagođavanje stranica novim sadržajima. Cena mesečnog održavanja se formira u odnosu na obim posla i održavanje se plaća unapred, avansno.

U usluge održavanja spada naravno i podizanje sajta nakon pada iz bilo kog razloga. Ukoliko na CMS sajtu nije bilo održavanja nemoguće je vratiti sve podatke, već se sajt obično vrati na početak kada je i predat korisniku na upotrebu.

Kopivrajting, fotografije, sadržaj


Kopivrajting je usluga pisanja originalnih, jedinstvenih tekstova, odnosno priprema sadržaja za Vaš sajt. Kopivrajting pružamo i u oblasti vođenja naloga na društvenim mrežama. Osim kao samostalna usluga pri izradi sajta kopivrajting može biti uvršten i u uslugu održavanja sajtova i tada se najčešće pišu tekstovi za postove.
Fotografije su materijal koji na prvi pogled izgleda jednostavan za postavljanje(laički princip: pljuni pa zalepi) ali kada je u pitanju izrada sajtova ta stvar postaje kompleksna. To je stvar koju klijenti malo teže prihvataju i razumeju posebno u smislu plaćanja po fotografiji. I fotografi prodaju fotografije na komad između ostalog. Da bi se postavila fotografija ona mora da se obradi, prebaci u potrebnu rezoluciju, možda i opkroji, ukloni joj se pozadina, prebaci u pravi format. Kada se sve to završi neophodno je kompresovati fotografiju kako ne bi usporavala sajt i tek onda sledi postavljanje za šta je potrebno ispisati odgovarajući programerski kod. Kod CMS sajtova taj korak se menja podešavanjem parametara što zna da oduzme i više vremena od pisanja koda direktno. Kod loše napravljenih CMS sajtova često se dogodi da loše postavljena fotografija rasturi ceo koncept - izobliči prikaz. Osim toga neophodno je dodeliti alternativni tekst i odrediti naslov koji se ne mora obavezno prikazivati. I kao šlag na tortu treba uskladiti i odrediti prikazivanje fotografije na različitim uređajima telefonu, tabletu i računaru, odnosno postaviti je u prilgodnjivom obliku(responsive). Zato se pri ažuriranju izrađenih sajtova broje nove fotografije i cena formira između ostalog i prema njihovom broju. Uklanjanje postojećih fotografija zaista jeste jednostavan posao i ne vrednuje se niti naplaćuje posebno već u sklopu izrade sajtova.

Moderne tehnike i moduli

Izrada sajtova


Sajtovi koje izrađujemo prate poslednja dostignuća iz ove oblasti informacionih tehnologija. Izrada sajtova je kompleksna disciplina i bez praćenja i primene poslednjih ili najnovijih dostignuća iz oblasti koju zovemo veb dizajn, nije moguće izraditi sajt visokog kvaliteta.

 • FULLY RESPONSIVE

 • Mobile-Friendly Layout

 • Clean Code & Clean Design

 • RETINA READY GRAPHICS

 • Modern Design

 • Transition Effects

 • FLEXIBLE WIDGETS

 • Owl Carousel

 • Font Awesome Icons

 • Google Fonts

 • Amazing Blog Design

 • Parallax Effects

 • Cross Browser Compatible

 • Modern Design

 • Coded with PHP,HTML5,CSS3

 • javascript

 • CSS3 Animations

 • Mega Menu Design

 • Revolution Slider

 • Pricing Tables

 • Particles, Typewriter

 • Carousel Slider

 • Lightbox

 • Google Maps

 • Powered with Bootstrap

 • W3C Valid Markup

 • Dedicated Support

Primeri

Izrađenih sajtova


U donjem delu ovog odeljka možete pogledati izabrane primere sajtova koje smo izradili, a koji su po nečemu specifični. Svrha prikaza ovih sajtova kroz video materijal je da ilustruje sadržaj koji pravimo za prezentacije na internetu.

Agrorust


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Duo M Plus


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Nikola Marković


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Kalkulator plate


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

KM Konsalting


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Rastimo uz ples


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Borko Đorđević


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Plastična hirurgija


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Medika


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Naltrexzone


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Monte Vista


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Servis računara


The point of using Lorem Ipsum is that it has amore or less normal distribution of letters as opposed to using making. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text and a search years.

Features
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation
 • Fully Responsive Template
 • Cross Browser Support
 • Pixel Perfect Design
 • Well Documentation

 

Moderne i inovativne

Tehnologije koje koristimo


“A shadowy flight into the dangerous world of a man who does not exist. We're gonna do it. On your mark get set . Got a dream and we just know now we're gonna make our dream come true! Why do we always come here guess well never know. Its like a kind of torture to have to watch the show.”

Bootstrap 5
Jquery
HTML5 - CSS3 - JS
PHP
My SQL
Wordpress

Copyrights Čip Servis © 2016 Sva prava zadržana.