Umrežavanje


Umrežavanje računara je još jedna u nizu oblasti kojom se Čip servis bavi. Možda i najviše frustracija korisnik doživi baš kada mu ne funkcioniše mreža. Po pravilu sledi obraćanje provajderu interneta međutim i oni odmah nakon svoje provere i komunikacije sa svojim uređajem upućuju na servis računara. Ne znači da su u pravu jer na primer opterećenje njihovog uređaja zna da praktično blokira taj uređaj i onda dolazi do zastoja i kočenja ili često uređaj ne dodeljuje IP adrese kako treba.
Zato je neophodno podesiti, a pre toga i pravilno postaviti i instalirati ruter, kao i svičeve i ostale komponente mreže. Iza toga sledi podešavanje rutera kako biste se zaštitili od nenadanih upada i omogućili održivost svog signala. Čip servis je tu da Vam izađe u susret i ceo taj posao uradi za Vas. Rad na mrežama se mora vršiti na terenu i naravno uz sve ostale pružene usluge naplaćuje se i usluga izlaska na teren. Testiranje rutera se može obaviti i kod nas u servisu.

Projektovanje računarskih mreža je viši nivo od same postavke i podešavanja. Svakako da Vam je bitna estetika, ali pre svega i funkcionalnost što opet pružaju pravilno raspoređene komponente same mreže. Većina želi da eliminiše kablove. Ukratko eliminacija kablova znači odmah i eliminaciju brzine. Često bežična veza znači i prilično slabiji kvalitet jer mnogo toga negativno može uticati na sam signal između dva uređaja. U osnovi svaka wifi veza je predviđena da ima vizuelni kontakt što kod više od 90% korisnika nije slučaj. Samim tim konekcija biva oslabljena i ne može raditi n amaksimalnim performasama uređaja. Čip servis je spreman da isprojektuje, nabavi opremu i ugradi mrežu u Vaš poslovni ili privatni sistem. Slobodno nas kontaktirajte.