Instalacija sistema


Instalacija sistema je verovatno jedna od najtraženijih i najzahtevnijih usluga jer je potrebno pripremiti i prilagoditi operativni sistem računara potrebeme i zahtevima korisnika odnosno naručioca posla. Mnogi pomisle da to mogu sami i onda naprave na desetine grešaka i propusta i sam sistem najčešće brzo zaglavi i postane neupotrebljiv.

Naravno bitna je i sama instalaciona verzija sistema, jer često kvazimajstori i ljudi iz kućne radinosti instaliraju zastarele verzije operativnih sistema. Na primer verzija Windows 10 je uživala pšodršku Majkrosofta svega 18 meseci od obljavljivanja, a objavljivala se dva puta u toku godine. Kada se instalira zastareli sistem on ne prima više zakrpe i nadogradnje i ostaje otvoren za hakerske upade. Potpuno isto kao i bilo koji sistem kome prođe radni vek i kome proizvođač ukine dalju podršku. Najpoznatiji primeri su vezani za Windows XP ili Windows 7 na koji napadi i dan danas traju.

Osim toga korisniku su važne i komponente sistema kao i aplikacioni softver koji se na njemu nalazi. Čip servis instalira sve besplatne softvere uz sistem koji zadovoljavaju sve opšte potrebe klasičnog korisnika: slušanje muzike, gledanje filmova, preuzimanje sa neta, ofis, Adobov čitač dokumenata, komunikacione alatke itd.
Posebna pogodnost je što Vam Čip servis može pomoći u nabavci legalnog sistema i ofisa što pre svega omogućava legalnost i upotrebu svih komponenti uključujući i prodavnicu sa sistema.